fbpx

Les 3 cales de l’Ametlla de Mar que no pots deixar de descobrir

Maig 2022

Poques sensacions són comparables a la de gaudir d’un refrescant bany tot capbussant-se a alguna de les paradisíaques cales de l’Ametlla de Mar. 16 quilòmetres de costa mediterrània on les platges, la vegetació i el clima es fonen en un trinomi difícilment superable. Els qui hi heu estat, bé sabeu de què parlem.

Pels qui ens visiteu, us presentem les 3 cales més properes al Camping Ametlla, aptes per a descobrir-les sols, en companyia o en família. Són els nostres racons preferits, on el temps s’atura i tot sembla prendre sentit.

1. Cala de Santes Creus

Cala Santes Creus a l'Ametlla de Mar
Cala Santes Creus a l'Ametlla de Mar

A menys de 5 minuts caminant del Camping Ametlla trobareu la cala Santes Creus, un petit paradís salvatge amb un alt valor ecològic, on la intervenció humana és gairebé inexistent. El marc natural que envolta la cala Santes Creus és incomparable, ja que a banda de la flora i la fauna típicament mediterrània que l’abracen, compta amb una llacuna inclosa en el Pla d’Espais Protegits d’Interès Natural. Un espai màgic i encisador on ben segur voldreu tornar.

2. Cala Llenya

Cala Llenya a l'Ametlla de Mar
Cala Llenya a l'Ametlla de Mar

Es tracta d’una preciosa i tranquil·la cala de roca envoltada de pins i senders que destaca per ser un espai verge poc concorregut. També a tocar del Càmping Ametlla i emmarcada en un pintoresc entorn de penya-segats vermellosos, la cala Llenya és l’espai ideal per banyar-se en aigües cristal·lines i respirar natura en estat pur. Si sou dels qui us agrada l’snorkel, us recomanem que agafeu els vostres equips i gaudiu d’una immersió que complirà les vostres expectatives.

3. Cala Port Olivet

Els amants de la història trobareu el vostre racó a la cala Port Olivet. Si sortiu del Camping Ametlla i us dirigiu cap al nord-est tot seguint el camí de ronda de la ruta GR 92, en uns 20 minuts arribareu a aquesta cala formada per una combinació de sorra fina i petites roques. Però el que més destaca de la cala Port Olivet és el conjunt de fortificacions de la Guerra Civil, un búnquer d’artilleria que s’estén fins a la Platja de l’Estany.

A banda d’aquestes 3 cales en podreu trobar d’altres amb diferents característiques, dimensions i entorns, però ja haureu de caminar una estona més, cosa que també recomanem si voleu descobrir tota la riquesa natural i paisatgística del litoral de l’Ametlla de Mar.